Slide background

Symposium nazorg bij borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Daarnaast komt borstkanker ook voor bij mannen. Gelukkig is borstkanker steeds beter te behandelen. En toch, als de kanker genezen is, wil dat nog niet zeggen dat de patiënt beter is. Veel mensen krijgen te maken met lange termijn gevolgen.

Goede nazorg is dan ook heel belangrijk. Niet alleen fysiek, maar óók mentaal. Het is lang niet altijd even makkelijk om erachter te komen waar je terecht kunt om ondersteuning te krijgen bij jouw specifieke vraag. Daarom is er op donderdag 26 oktober het symposium nazorg bij borstkanker, dat behalve voor patiënten nadrukkelijk ook bedoeld is voor partners. Vanzelfsprekend zijn professionals ook van harte welkom.

Programma

Tijdens het symposium delen de volgende sprekers hun expertise en ervaring:

Veronique Roskamp is ervaringsdeskundige en vertelt wat de borstkankervereniging kan betekenen voor patiënten en hun partner.

Oncologisch fysiotherapeute Daisy van Elteren geeft samen met ergotherapeute Peggy Spierts uitleg over wat hun discipline kan betekenen in het (na)traject bij borstkanker.Daarin wordt ook aandacht besteed aan lymfoedeem.

Jaap Luikenaar schreef het boek ‘Man op de mammapoli’. Daarin beschrijft hij het traject van de borstkanker van zijn vrouw vanuit zijn perspectief als ‘partner van’.

Huisarts Judith Pleunis is betrokken bij een pilot waarbij de nazorg van borstkankerpatiënten wordt verzorgd vanuit de huisartsenpraktijk. Ze geeft een inkijkje in de voor- en nadelen daarvan.

Informatiemarkt

Het symposium wordt gecombineerd met een informatiemarkt waar verschillende organisaties informatie geven over hun diensten of producten.  Voor het programma en tijdens de pauze zijn de stands bemand. Ook na afloop van het symposium is er nog gelegenheid om met iedereen in gesprek te gaan. Er zijn stands van:
Meander (specialistische thuiszorg),
Borstkankervereniging Nederland (patiëntenvereniging)
Bratelle (beha bij lymfoedeem)
Effectyf (re-integratie)
Ankie Care4You (mammacare speciaalzaak)
Saskia Leenders-Wolfs (ervaringsdeskundige en auteur)
Aesclepios (Psycho Oncologische Centrum Zuyderland)
Proud Breast (producten en lifestyle)
Jaap Luikenaar (ervaringsdeskundige en auteur)
Afredo Coenen (Coenen Coaching en Werk)
Toon Hermans Huis Parkstad (lotgenotencontact)

Praktische informatie

Datum: donderdag 26 oktober 2023

Tijdstip: 13:30 tot 16:00 uur (ontvangst vanaf 13:00 uur)

Locatie: Nieuwe Nor (Pancratiusstraat 30, Heerlen)

 

Deelname aan het symposium is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan via: info@toonhermanshuisparkstad.nl