Slide background

toonOnze geschiedenis

Toon Hermans Huis Parkstad opende in 2005 haar deuren en is één van de zes Toon Hermans Huizen in Limburg. Oncologisch verpleegkundige Mart Martens stond aan de wieg van ons huis, nadat hij eerder in Sittard, Venlo en Maastricht een Toon Hermans Huis had geopend.

Toen Mart Martens in Sittard het eerste huis opende in 1998 verzocht hij Toon Hermans diens naam eraan te verbinden. De cabaretier, zelf geboren en getogen in Sittard, stemde toe en droeg de open huizen voor mensen die geraakt worden door kanker een warm hart toe.
Toon had immers zelf van dichtbij de impact van de ziekte ervaren toen zijn vrouw Rietje kanker had. Tijdens haar ziekte zegde hij regelmatig tournees af om bij haar te kunnen zijn en haar te kunnen steunen. Nadat Rietje in november 1990 was overleden, had Toon moeite met het brengen van zijn liefdesliedjes. Hij barstte soms zelfs in tranen uit bij het zingen van ‘Lente me’.

Als geen ander bezat Toon Hermans het unieke talent om mensen in het hart te raken en bij iedere traan een glimlach te voorschijn te toveren. Juist daarom is zijn naam zo passend bij ons huis, waar een lach en een traan vaak hand in hand gaan. En juist daarom zijn we trots op onze naam: Toon Hermans Huis Parkstad.