Slide background

Uitgangspunt

Bij Toon Hermans Huis Parkstad omarmen we de uitgangspunten van Positieve Gezondheid. We zien gezondheid als meer dan de af- of aanwezigheid van ziekte. Wij beschouwen het ervaren van kwaliteit van leven als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdaging in het leven om te gaan Het vermogen om zoveel mogelijk eigen regie te voeren, juist met of na kanker. Doe je de dingen die je leuk vindt? Leef je gezond? Voel je je gelukkig? Ben je tevreden over de contacten met de mensen in jouw omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is waar we naar streven. Positieve Gezondheid gaat uit van zes pijlers die allemaal even belangrijk zijn voor jouw gezondheid. Wij nodigen je uit om kennis te maken met Positieve Gezondheid via https://mijnpositievegezondheid.nl. Door het invullen van de test krijg je inzicht in de balans tussen de zes pijlers. Doordat al onze activiteiten aansluiten op één of meerdere van deze pijlers is er altijd een programma dat past bij jouw behoefte.

Lichaamsfuncties – ik voel me gezond en fit

Hoewel onze activiteiten geen invloed hebben op medische feiten, hebben ze aanzienlijk effect op het ervaren van fysieke klachten en pijn. Minder klachten en pijn ervaren betekent meer energie voelen. Als je op zoek bent naar het versterken van deze pijler, dan zijn daarvoor de volgende activiteiten beschikbaar:

Yoga

Tai Chi

Wandelen

Wellness

Kookworkshop

Natuurwandeling

Massage

Nordic Walking

Kwaliteit van leven:

De pijler kwaliteit van leven gaat over het algemeen welbevinden en het ervaren van geluk. Het activiteitenaanbod in deze pijler is gericht op het ervaren van meer balans en levenslust. Ze helpen om je lekker in je vel te voelen, met alle uitdagingen die het leven biedt. Activiteiten binnen deze pijler zijn:

Goed gesprek

Bakworkshop

Wandelen

Wellness

Bloemschikken

De Schrijftafel

Zingeving – ik heb vertrouwen in mijn toekomst

Activiteiten binnen de pijlermodule zingeving bevorderen het acceptatieproces. Op die manier helpen ze focus aan te brengen in doelen en idealen vanuit een nieuw toekomstperspectief. Ook voor het versterken van deze pijler heeft het Toon Hermans Huis een aantal passende activiteiten:

Yoga

Tai Chi

Creatieve expressie

Troostobjecten

Gespreksgroep rouwbegeleiding

Meditatie

Energetische behandeling

De Schrijftafel

Mentaal welbevinden – ik voel me vrolijk

Deze pijler heeft alles te maken met het vinden van emotionele stabiliteit. De activiteiten zijn erop gericht om jouw veerkracht te vergroten. Op die manier leveren ze een positieve bijdrage aan een gevoel van eigenwaarde en zelfrespect. Dat leidt tot meer veerkracht en eigen regie. Activiteiten binnen deze pijler zijn:

Creatieve expressie

Gespreksgroep rouwbegeleiding

Energetische behandeling

Gespreksgroep prostaatkanker

Nordic walking

Meditatie

Natuurwandeling

Massage

Gespreksgroep borstkanker

Breien met Pauline

Participatie – ik heb goed contact met andere mensen

Sociale en communicatieve vaardigheden en betekenisvolle relaties staan centraal in de pijler participatie, ofwel samendoen. Wat is helpend in het aangaan van sociale contacten en het gevoel geaccepteerd te worden. Hoe kom je tot maatschappelijke betrokkenheid of betekenisvol werk. Activiteiten die hierin ondersteunen zijn:

Kookworkshop

Troostobjecten

Bakworkshop

Spreekuur arbeid

Bloemschikken

Gespreksgroep borstkanker

Breien met Pauline

Dagelijks functioneren – ik kan goed voor mezelf zorgen

Goed zorgen voor jezelf is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging. Hoe zorg je in deze drukke en veeleisende maatschappij voor jezelf? En weet je ook waar je hulp kunt krijgen wanneer dat nodig is? Ook binnen deze pijler zijn er activiteiten in het Toon Hermans Huis beschikbaar.

Goed gesprek

Spreekuur arbeid

Gespreksgroep prostaatkanker