Slide background

Onze partners

Goede samenwerking met partners, zowel inhoudelijk als financieel, is essentieel voor het bereiken van onze doelen. Daarom onderhouden we inhoudelijk nauwe contacten met verschillende organisaties in de formele en informele zorg.

IPSO (Instellingen Psychosociale Oncologie)

Toon Hermans Huis Parkstad is een IPSO centrum. Dat betekent dat ons Centrum voor leven met en na kanker is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO. Verdeeld over Nederland zijn er op 81 locaties Centra voor leven met en na kanker. Er werken ruim 4500 bevlogen vrijwilligers in de verschillende IPSO centra

Via IPSO krijgt ons Toon Hermans Huis:
• Toegang tot diverse trainings-en scholingsprogramma’s;
• Toegang tot de IPSO Academie;
• AVG-proof registratie van al onze relaties in de IPSO.community;
• Belangenbehartiging;
• Versterking van samenwerking tussen de Centra voor leven met en na kanker;
• Deelname aan het Kwaliteitsprogramma.

Ambassadeurs

jack vindersJack Vinders is geboren en getogen in Kerkrade. Hij stamt uit een mijnwerkersgezin en muzikale familie en stond als kind reeds op de planken. Inmiddels is Jack Vinders binnen en buiten de regio bekend als cabaretier, columnist, liedjesschrijver, acteur en presentator. Maar vooral als zanger.

Waarom hij ervoor gekozen heeft om ambassadeur te zijn van het Toon Hermans Huis Parkstad, legt hij zelf uit:
"Graag wil ik ambassadeur zijn van het Toon Hermans Huis Parkstad. Een huis waarin mensen centraal staan, maar niet zomaar mensen. Mensen die op welke manier dan ook in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker. Deze ingrijpende ziekte voor de betroffene en diens omgeving vraagt in alle stadia aandacht. In het Toon Hermans Huis Parkstad kan men praten, wil men luisteren, informatie geven, een rustbaken zijn en nog veel meer. Maar vooral: er zijn voor u. Ik wil meewerken als ambassadeur om o.a. het huis meer bekendheid te geven, zodat u de weg vindt naar ons. Geen drempel, geen kosten voor u.
Deze ziekte ben ik in mijn naaste omgeving vaak tegengekomen, heb ermee moeten dealen. Ik weet dat men door verschrikkelijk diepe dalen moet, weet hoe aangrijpend het is. Het Toon Hermans Huis Parkstad is er voor lotgenoten, voor familie en vrienden, voor iedereen".


adrianeAdriane Keulen is sinds 2018 wethouder van de gemeente Heerlen. Voorheen was ze er werkzaam als hoofd van Buurtgericht Werken en Werkgelegenheid Sociale Zaken en als projectleider Baanbrekend Werk. Daarvoor werkte ze onder andere als arbeidsdeskundige bij het UWV en als zelfstandig adviseur voor verschillende gemeentes. Haar belangrijkste ambitie als wethouder is iets te betekenen voor de bewoners van Heerlen.

Of dat ook de reden is dat ze ambassadeur is geworden, legt ze zelf uit: Ik ben er trots op dat ik ambassadeur mag zijn van Toon Hermans Huis Parkstad. Iedereen heeft ver of dichtbij wel te maken of krijgt te maken met kanker. Ik heb altijd al de waarde gezien en gevoeld van deze gastvrije ontmoetingsplek. Wat ik zo bijzonder vind, is dat je gewoon naar binnen kunt lopen voor een kop koffie, gewoon een luchtige ontmoeting, maar ook voor een diepgaander gesprek. Ook voor activeiten en informatiebijeenkomsten ben je van harte welkom. Het Toon Hermans Huis is laagdrempelig. Ik hoop dan ook dat steeds meer inwoners de weg hiernaartoe weten te vinden en niet bang zijn om over de drempel te stappen. Mijn overtuiging is dat je sterker kunt worden, als je samen kunt delen.
Ik ga me dan ook inzetten om de waarde van het Huis bij een ieder meer onder de aandacht te brengen. Of je
nu woont in Heerlerheide, Heerlerbaan, Hoensbroek of Heerlen-centrum: kom gewoon langs!

 

Fenna Ograjensek 2 medium formaatFenna Ograjensek is sopraan (klassiek zangeres) en cultureel verbinder. Als zangeres, zakelijk leider van Opera Compact en artistiek leider van Zomerfestival Voerendaal zet zij haar talenten in om bij te dragen aan een bruisend cultureel leven in onze regio. Fenna woont met haar man en twee kinderen in Ubachsberg.

Waarom ze ‘ja’ zei op de vraag of ze ambassadeur wilde worden, kan Fenna het beste zelf toelichten: Ik ben vereerd om mij als ambassadeur te mogen gaan inzetten voor het Toon Hermans Huis Parkstad. Bijna iedereen komt in zijn leven in aanraking met kanker. Je kan het zelf krijgen of iemand die je liefhebt wordt getroffen. Het is zo belangrijk dat er altijd een plek is waar je naartoe kan gaan om een luisterend oor te vinden. Een plek om erover te praten of juist even niet. Een plek waar jij en je familie en vrienden steun kunnen vinden.
Het Toon Hermans Huis ligt in het centrum van Heerlen, maar ik geloof dat er nog veel mensen zijn, die het nog niet gevonden hebben. Ik wil een steentje bijdragen om mensen te laten zien dat het Toon Hermans Huis er voor hun is en dat ze welkom zijn om binnen te lopen.

 

Sponsoren

Als bedrijf of organisatie is maatschappelijk betrokken ondernemen tegenwoordig belangrijk. Gelukkig is dit voor uw bedrijf ook het geval, anders bezocht u deze pagina niet. Het is soms wat zoeken naar mogelijkheden. Om het makkelijk te maken zetten wij een aantal sponsorgelijkheden even op een rij.

BRONS: vanaf € 500,- per jaar

 • Vermelding op website als sponsor met naam en logo en link naar uw eigen site
 • Gebruik van het THHP-logo in uw eigen communicatie
 • Rondleiding in het THHP
 • 1 keer per jaar gebruik van onze Ridderzaal als vergaderlocatie
 • Uitnodiging voor onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst

ZILVER: vanaf € 1000,- per jaar

 • Vermelding op website als sponsor met naam en logo en link naar uw eigen site
 • Gebruik van THHP-logo in uw eigen communicatie
 • Rondleiding in het THHP
 • 2 keer per jaar gebruik van onze Ridderzaal als vergaderlocatie
 • Uitnodiging voor jaarlijkse Netwerkbijeenkomst

GOUD: vanaf € 2500,- per jaar

 • Vermelding op website als sponsor met naam en logo en link naar uw eigen site
 • Gebruik van THHP-logo in uw eigen communicatie
 • Rondleiding in het THHP
 • Gratis deelname aan een workshop (voor 4 personen)
 • 4 keer per jaar gebruik van onze Ridderzaal als vergaderlocatie
 • Uitnodiging voor jaarlijkse netwerkbijeenkomst

DIAMANT: vanaf € 5000,- per jaar

 • Vermelding op website als sponsor met naam en logo en link naar uw eigen site
 • Gebruik van THHP-logo in uw eigen communicatie
 • Rondleiding in het THHP
 • Gratis deelname aan een workshop (voor maximaal 8 personen)
 • 4 keer per jaar gebruik van onze Ridderzaal als vergaderlocatie
 • Uitnodiging voor jaarlijkse netwerkbijeenkomst

Doordat het Toon Hermans Huis Parkstad de ANBI-status heeft, levert sponsoren gedurende minimaal 3 jaar fiscaal voordeel op. De directeur bespreekt graag de mogelijkheden met u. Neemt u hier gerust even contact op voor een afspraak.

Doneren in natura

Hebt u wel eens aan doneren in natura gedacht?
In het inloophuis worden jaarlijks meer dan tienduizend koppen koffie of thee geschonken. En er wordt behoorlijk wat verbruikt: van printpapier tot elektra, en van knutselmateriaal tot toiletpapier. Wij zijn erg blij als u deze middelen en materialen kunt schenken.
Daarnaast waarderen we het bijzonder als particulieren of bedrijven hun diensten kosteloos aanbieden, of een leuk uitstapje of een teambuildingsactiviteit voor de vrijwilligers willen faciliteren.
Donaties in natura aan ons inloophuis zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. De donatie moet dan wel schriftelijk zijn vastgelegd. De directeur bespreekt graag de mogelijkheden met u. Neemt u hier gerust even contact op voor een afspraak.
Als u op zoek bent naar nog meer ideeën, klik dan hier.

Toonbankjes

Onze Toonbankjes zijn eenvoudige spaarpotjes in de vorm van een houten huisje. De Toonbankjes staan, zoals de naam al doet vermoeden, op de toonbank bij steeds meer ondernemers in de regio Parkstad. De huisjes samen leveren elk jaar weer een mooi bedrag op aan giften. Daarmee kan het Toon Hermans Huis extra activiteiten organiseren.
Wilt u ook een huisje plaatsen? Aanmelden kan hier. Of neem contact op met het Toon Hermans Huis Parkstad, telefoon 045-5427788

Vrienden van Toon

Voor particulieren is er een mogelijkheid om voor een klein bedrag per jaar gedurende minimaal 5 jaar Vriend te worden van het Toon Hermans Huis Parkstad. Doordat het huis de ANBI-status heeft, heeft dat onder bepaalde voorwaarden fiscale voordelen.
De directeur bespreekt graag de mogelijkheden met u. Neemt u hier gerust even contact op voor een afspraak.

Nalatenschap

Door uw wensen in een testament vast te leggen weet u zeker dat uw erfenis ten goede komt aan wie of wat voor u belangrijk is. Wanneer u kiest voor het begunstigen van Toon Hermans Huis Parkstad zijn er verschillende vormen mogelijk. Doordat Toon Hermans Huis de ANBI-status heeft, is dit gunstig zowel voor de schenker als voor THHP. Particulieren en bedrijven die giften, schenkingen, legaten of erfstellingen doen aan ons Huis kunnen deze bijdragen (deels) aftrekken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. De giften zijn bovendien vrijgesteld van schenkings- of successierechten.

Erfstelling

Bij een erfstelling wordt het Toon Hermans Huis Parkstad in uw testament tot erfgenaam benoemd. Het inloophuis krijgt hierdoor recht op een door u bepaald percentage van uw nalatenschap. Over de verkrijging van het erfdeel is het THHP geen erfbelasting verschuldigd.

Legaat

Een legaat is een bepaling in uw testament waarmee u een bedrag aan een persoon of instelling, zoals het Toon Hermans Huis Parkstad, nalaat. U beschrijft zelf welk bedrag of welk(e) goed(eren) u
wenst na te laten. Het THHP kan uitsluitend recht doen gelden op het vaste bedrag of de bepaalde goederen of waardepapieren die u via uw testament heeft toegewezen. Ook over deze verkrijging is het THHP geen erfbelasting verschuldigd.
Wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden, neem dan contact op met de directie van het Toon Hermans Huis Parkstad.

Netwerken en partners


KWF (Koningin Wilhelmina Fonds)

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maakt KWF al ruim 71 jaar het verschil.
Ze zetten zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar KWF maakt zich ook hard voor een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. En ze werken aan leven veranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doen ze samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.

 

Toon Hermans Huizen in Limburg

Toon Hermans Huis Sittard
Toon Hermans Huis Maastricht
Toon Hermans Huis Roermond
Toon Hermans Huis Weert
Toon Hermans Huis Noord-Limburg


Netwerkpartners

Zuyderland Medisch Centrum
Adelante Zorggroep
Meander
Maastro
Netwerk Palliatieve Zorg OZL
Steunpunt voor Mantelzorgers
Schuldhulpmaatje
Effectyf (arbeidsreïntegratie)


Patrëntenverenigingen

Living with Hope (alvleesklierkanker)
Leven met Blaas- of Nierkanker
Hematon (bloedkanker, lymfklierkanker en stanceltransplantatie)
Borstkankervereniging Nederland
Stichting Olijf (gynaecologische kanker)
Hersentumoren contactgroep
Patiëntenvereniging HOOFD-HALS
Longkanker Nederland
Stichting Lynch Polyposis
Stichting Melanoom (huidkanker)
Stichting BEZT (Belangengroep Erfelijke Zeldzame Tumoren)
Prostaatkankerstichting
Stichting Patiëntenplatform Sarcomen
SPKS (Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal)
Stichting Zaadbalkanker

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland
Stichtging Jongeren en Kanker
Stomavereniging
Verening Ouders Kinderen en Kanker
Patiëntenplatform Zeldzame Kankers


Algemene informatie

NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties)
Kanker.nl
Nationaal Fonds tegen Kanker