Slide background

(de) Weg met kanker

 De borstkankermaand start bij de Limburgse Toon Hermans Huizen dit jaar op een heel bijzondere manier.

Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober een ultieme hardloopuitdaging aan. Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand, de diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg. Vandaar de titel van de tocht: ‘(de) Weg met kanker’.

Saskia gaat deze sportieve uitdaging in de eerste plaats aan om de naamsbekendheid van de Limburgse Toon Hermans Huizen te vergroten. op die manier hoopt ze voor iedereen die geraakt wordt door kanker de drempel te verlagen, zodat het makkelijker is om binnen te lopen. Daarnaast wil Saskia zoveel mogelijk geld inzamelen. Niet alleen voor de Limburgse Huizen maar ook voor de Maarten van der Weijden Foundation (MVDWF) voor kankeronderzoek. Jaarlijks krijgen ruim 120.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. De opbrengst die naar de MVDWF gaat, zal volledig worden besteed aan onderzoek naar uitgezaaide borstkanker.

De route

Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord Limburg ligt helaas te ver en valt daarmee buiten de route, maar steunt de actie vanzelfsprekend volledig! De huizen organiseren tijdens haar tocht allerlei activiteiten om Saskia aan te moedigen. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis in Weert. ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via Roermond, Sittard en Maastricht. Naar verwachting zal Saskia rond half 9 's avonds bij ons Toon Hermans Huis in Heerlen de finishlijn bereiken.

Wil je Saskia ondersteunen bij ‘(De) weg met kanker’ doneer dan via www.geef.nl/nl/actie/de-weg-met-kanker

De planning

Wil je de tocht van Saskia volgen en haar wellicht in een van de Toon Hermans Huizen aanmoedigen? De planning ziet er als volgt uit:

07:30 uur: startschot in Toon Hermans Huis Weert
10:05 uur: aankomst bij Toon Hermans Huis Roermond
13:35 uur: aankomst bij Toon Hermans Huis Sittard
16:45 uur: aankomst bij Toon Hermans Huis Maastricht

Vanzelfsprekend zijn alle aankomsttijden bij benadering en afhankelijk van allerlei factoren. In alle huizen zal Saskia een kwartier pauze nemen en dan weer verder lopen.

De finish

Na een lange en inspannende dag zal Saskia om ongeveer half 9 het centrum van Heerlen binnenlopen. Daarbij wordt ze begeleid door een bijzondere Heerlense sporter. Vanzelfsprekend zal zij bij ons Toon Hermans Huis als een held ontvangen worden. Dat doen we samen met onze ambassadeurs Jack Vinders, Fenna Ograjencek en Adriane Keulen én met burgemeester Roel Wever. En vanzelfsprekend maken we daar een sfeervolle avond van.

Wil je erbij zijn als Saskia haar tocht volbrengt? Laat ons dat dan even weten via info@toonhermanshuisparkstad.nl