Slide background

TOER DE TOON 2024

Een nieuw jaar en een nieuwe datum! Dit jaar vindt op zondag 21 april de vijfde editie van de meest unieke en mooiste benefiet(s)tocht van Zuid-Limburg plaats: Toer de Toon.

Als je al eerder hebt meegedaan, weet je al dat je met deze benefiet(s)tocht de mooiste plekjes van Limburg ziet in een kleinschalig gezelschap. Geen duizenden deelnemers, maar gewoon gezellig onder elkaar met maximaal 75 deelnemers. En je weet dan ook dat de opbrengt van deze toertocht helemaal ten goede komt aan het Toon Hermans Huis.

Ook deze vijfde editie in het teken van de voorbereiding van iets speciaals. De ‘koersdirecteur’ gaat onder de titel ‘5KNOORD gaat de lucht in!’ weer iets ongewoons doen. Hij zal op vrijdag 21 juni niet één, niet twee, maar zes keer de Mont Ventoux gaan beklimmen. Je moet er maar zin in hebben om binnen een dag ruim 8800 hoogtemeters te fietsen.

Wil je met eigen ogen zien of hij op schema ligt wat betreft de voorbereiding? Wil je hem alvast aanmoedigen? Wil je weten welke wilde plannen er nog meer door zijn hoofd spoken? Meld je aan voor de Toer de Toon en je kunt hem op zondag 21 april het wielershirt van het lijf vragen.

Zoals gebruikelijk zijn er bij de Toer de Toon een paar opties.

Je kiest voor een ‘eine ganse toer’, een stevige en uitdagende route die helemaal is afgestemd op de sportieve toerfietser. Je hebt namelijk de hele winter gewoon getraind en bent al helemaal in vorm.

Moeten je benen nog uit de winterslaap komen en wil je het een beetje rustig aan doen? Dan is er een mogelijkheid om de tocht in te korten. Dan heb je ‘nog bès waal eine Toer’ voor de boeg, maar met minder kilometers, minder hoogtemeters, maar evenveel natuurschoon!

Speciaal voor deze lustrumeditie van de Toer de Toon is er ‘eine sjtubbige toer’. Hou je van de ongebaande paden? Kies dan voor deze variant en je maakt een tocht waarbij je deel over onverharde paden rijdt waar je gegarandeerd geen auto tegenkomt.

Met de variant ‘geweun lekker toere’ denken we ook aan iedereen die er gewoon lekker op uit wil op de fiets. Alleen of samen met vrienden of met je gezin. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, tenminste als ze gewend zijn om verder te fietsen dan alleen naar school...

Welke variant je ook kiest, er zijn een paar zekerheden. Start en finish zijn bij Toon Hermans Huis Parkstad en je komt op de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. En na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten. De Toer de Toon is namelijk boven alles een sociaal evenement

‘eine ganse Toer’, ‘nog bès waal eine Toer’ of ‘eine sjtubbige Toer’

Ontvangst : vanaf 09:30 uur
Starttijd : 10:00 uur
Afstand : ± 95 km, ± 75 km
Zwaarte : ± 1000 hm of ± 700 hm
Kosten : € 35,- p.p.
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper
: gratis sportdrank en energiereep
: verzorgde pauzeplek met koffie/thee en limburgse vlaai
: route als GPX-bestand
: flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop (mits 18-plus)
: broodje hamburger om de calorieën en eiwitten aan te vullen
: overige consumpties op eigen kosten

‘geweun lekker Toere’

Ontvangst : vanaf 10:30 uur
Starttijd : 11:00 uur
Afstand : ± 35 km
Zwaarte : kinderen vanaf 8 jaar kunnen de tocht zelf fietsen
Kosten : € 25,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper
: energiereep of fruit voor onderweg
: route als GPX-bestand en als routebeschrijving
: pauzeplek met koffie/thee en Limburgse vlaai
: flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop (mits 18-plus)
: broodje hamburger om de energie aan te vullen
: overige consumpties op eigen kosten

Randprogramma
Tijdens ‘Toer de Toon’ is het Toon Hermans Huis geopend. Je kunt voor of na de tocht terecht voor een rondleiding door het huis en kennismaken met de ondersteuning die we bieden aan mensen die geconfronteerd worden met kanker.
Geheel in de sfeer van de dag kan na de finish worden nagepraat onder het genot van een SWETT Triple blond, een speciaalbier van de Heerlense racefietsenbouwer SWETT. Een triple is immers niet om op te fietsen maar om te drinken. En natuurlijk is er weer muziek van een DJ. Voor op de achtergrond of om mee te zingen en swingen!
Volg Toer de Toon op Facebook voor de laatste updates.

Aanmelden
Natuurlijk wil je hierbij zijn! Meld je aan door een mail te sturen naar info@toonhermanshuisparkstad.nl of gebruik meteen het inschrijffomulier.

Download formulier in Microsoft Word formaat

Download formulier als PDF