yoga
 

“Het functioneren van het lichaam staat onder invloed van en reageert op gedachten, emoties, de manier waarop we in het leven staan en hier vorm aan geven. Steeds vaker wordt, ook in medische kringen, onderkend dat Yoga, Tai Chi en meditatie een heilzame werking hebben op het lichaam, de geest en de gemoedstoestand van mensen.In de mooie en rustgevende ontspanningsruimte van het Toon Hermans Huis Parkstad worden deze lessen aangeboden. Deze lessen bestaan o.a. uit:* Aangepaste rustgevende yogaoefeningen* Speciale ademoefeningen* Toegepaste meditaties* Klankheling en mantra’s zingen* Visualisaties en affirmaties* Aangepaste staande Tai Chi-oefeningen* Speciale stabiliteit/evenwichts-oefeningenNaast de oefeningen is er, voor en na de les, gelegenheid om met elkaar te praten en in te gaan op individuele vragen van deelnemers.”

Begeleiding: Begeleiding yoga Sanne Creussen en Diana van Dijk.
Begeleiding taiji Silvester Roos.
Datum / tijd: Iedere dinsdag van 12.30 – 13.30 uur chinese gymnastiek en van 14.00 – 15.00 yoga en iedere woensdag van 09.30 – 10.30 uur en van 11.00 – 12.00 uur yoga.
Bijdrage: € 7,-
Aanmelden: Vooraf aanmelden en info bij THHP tel: 045 – 542 77 88. Maak een afspraak om een keer vrijblijvend mee te doen.

 

Hier kan ik mijn hoofd leeg maken.

Vijftien jaar geleden kreeg ik kanker. Ik dacht dat alles verder wel over was. Maar ik kreeg veel last van stress en hoofdpijnen. Een vriendin vertelde mij over het THHP en dat ik daar misschien de ontspanning kon vinden waarnaar ik op zoek was. Mijn neuroloog vond dit ook een goed idee, en dus ben ik vanaf 2013 met haar mee gegaan naar het THHP. Het leek erop dat de stress mede het gevolg was van mijn ziektegeschiedenis die ik verdrongen had. Ik besloot om yoga te gaan doen en dat gaf mij de ontspanning die ik zocht. Ik vind hier een luisterend oor, en de volledige ontspanning tijdens de yoga lessen. Dat maakt me blij.
Corrie Logister