Toer de Toon stapt weer op!

toer de toon

27 juni 2021

Op zondag 26 september is het de hoogste tijd voor misschien wel de meest unieke en mooiste benefiet(s)tocht van Zuid-Limburg. Toer de Toon powered by Decathlon Kerkrade.


Wat maakt deze toertocht dan zo uniek? Er is zoveel keuze in toertochten in de regio. Alleen zijn ze vaak zo massaal en druk. Toer de Toon is de uitzondering op die regel. Het evenement is klein en intiem van opzet en zal dat ook blijven met maximaal 150 deelnemers.

Wat maakt Toer de Toon dan de mooiste? Alle tochten in Zuid-Limburg gaan veelal door hetzelfde prachtige landschap, ook al neem je de ongebaande paden. En dat is bij onze tocht niet anders. Maar, bij welke ééndaagse toertocht in jouw eigen omgeving krijg je de kans om een lokaal doel te steunen dat zich inzet voor mensen die geraakt worden door kanker? Juist, alleen bij Toer de Toon. De opbrengst van de benefiet(s)tocht gaat namelijk volledig naar Toon Hermans Huis Parkstad.

Als je meerijdt met Toer de Toon zijn er een paar opties.
Je kiest voor een ‘eine Ganse Toer’, een stevige en uitdagende route die helemaal is afgestemd op de sportieve toerfietser. Je bent namelijk helemaal in vorm na een zomer lang trainen.
Wil je gewoon lekker genieten van een mooie tocht en wil je het een beetje rustig aan doen? Dan is er een mogelijkheid om de tocht in te korten. Dan heb je ‘nog bès waal eine Toer’ met minder kilometers, minder hoogtemeters, maar evenveel natuurschoon!
En met de variant ‘geweun lekker Toere’ denken we ook aan iedereen die gewoon een lekker tochtje wil maken. De naam zegt het al. Lekker even eruit, samen met het gezin. De tocht is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Welke variant je ook kiest, er zijn een paar zekerheden. Start en finish zijn bij Toon Hermans Huis Parkstad en je komt op de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. En na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten.

Belangrijk!

Bij de organisatie van Toer de Toon staat veiligheid van zowel de deelnemers als de vrijwilligers voorop. Dat betekent dat we continu de actuele coronamaatregelen volgen. Vooral straks ná de zomervakantie. Maar er is één belangrijke voorwaarde: de kern van Toer de Toon blijft behouden. Daaraan doen we geen concessies!
Dat betekent dat we niet uitwijken naar een andere start- en finishlocatie, dat we geen aanpassingen doorvoeren in het programma die afbreuk doen aan de sfeer van de dag. Dat betekent dat de Toer de Toon ófwel in oorspronkelijke opzet doorgaat, ófwel verschoven wordt naar voorjaar 2022. Maar we rekenen erop dat het doorgaat!
Vanzelfsprekend verwachten we wel dat iedereen de algemeen geldende hygiënemaatregelen opvolgt.

 

‘eine Ganse Toer’ of ‘nog bès waal eine Toer’

Ontvangst : vanaf 09:30 uur
Starttijd : 10:00 uur
Afstand : ± 90 km of ± 65 km
Zwaarte : ± 1000 hm of ± 600 hm
Kosten : € 22,- p.p. 
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Voncken
: gratis sportdrank en energiereep
: verzorgde pauzeplek met fruit en mogelijkheid om bidons te vullen
: route als GPX-bestand
: gepersonaliseerd rugnummer (bij aanmelding vóór 1 september)
: flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop
: overige consumpties op eigen kosten

‘geweun lekker Toere’

Ontvangst : vanaf 10:30 uur
Starttijd : 11:00 uur
Afstand : ± 35 km
Zwaarte : kinderen vanaf 8 jaar kunnen de tocht zelf fietsen
Kosten : € 11,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Voncken
: energiereep of fruit voor onderweg
: route op GPX-bestand en als routebeschrijving
: koffie (of thee) en vlaai bij de finish
: overige consumpties op eigen kosten


Randprogramma

Tijdens ‘Toer de Toon’ is het Toon Hermans Huis geopend. Je kunt voor of na de tocht terecht voor een rondleiding en kennismaken met de ondersteuning die het huis te bieden heeft voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.
Geheel in de sfeer van de dag kan na de finish worden nagepraat onder het genot van een SWETT Triple blond, een speciaalbier van de Heerlense racefietsenbouwer SWETT. Een triple is immers niet om op te fietsen maar om te drinken. En er is muziek van de Vinyl L'Express. Voor op de achtergrond of om mee te zingen!
Volg Toer de Toon op Facebook voor de laatste updates.

Aanmelden

Natuurlijk wil je hierbij zijn! Meld je aan door een mail te sturen naar info@toonhermanshuisparkstad.nl of gebruik meteen het inschrijffomulier.