-->
-->

Nordic Walking

powered by Decathlon Kerkrade

Onderzoek door het Leids Universitair Medisch Centrum heeft aangetoond dat Nordic Walking een positief effect heeft op het herstel na de nabehandeling van borstkanker. Deelnemers ervaren meer vitaliteit en minder beperkingen in het dagelijks leven. Een half jaar na start van de Nordic Walking training is er een sterke daling van schouderpijn en bewegingsbeperkingen in het schoudergewricht te meten. Daarnaast zorgt het contact met lotgenoten tijdens de training voor veel onderlinge steun en (h)erkenning.

Na de zomervakantie starten we met de workshop Nordic Walking. Is dat niet gewoon wandelen met twee stokken? Iedereen kan lopen met stokken, maar Nordic Walking moet je leren, zoals je hier kunt lezen. De Nordic Walking poles, zoals de stokken heten, kunnen wij dankzij Decathlon Kerkrade in bruikleen beschikbaar stellen. Vanzelfsprekend dien je zelf te zorgen voor goed passende schoenen. Als deelnemers krijg je gedurende tien weken wekelijks een training van een uur. De begeleiding is in handen van Christien Spijkerboer, psychosociaal therapeut van FysioPolfermolen. Daarnaast is zij erkende Nordic Walking instructeurs.


Yoga

Begeleiding

Fysio Polfermolen

Datum / tijd

De workshop vindt plaats op maandagavond vanaf 18:30 uur.

We starten op maandag 10 mei a.s. met een kennismaking tot 19:30 uur. Daarna is er tot en met 28 juni wekelijk een workshop van 18:30 tot 20:00 uur.  

Bijdrage

€ 10,- per les. De totale workshop bestaat uit 7 lessen met in totaal 10 uur begeleiding.

De Nordic Walking poles worden verzorgd door Decathlon Kerkrade.

Aanmelden

Vooraf aanmelden via 045-5427788 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk in onze actuele agenda voor eventuele wijzigingen en andere activiteiten

 

Maatregelen i.v.m. coronavirus

De activiteit vindt plaats binnen de geldende landelijke richtlijnen. Ook buiten houden we 1,5 meter afstand.