Slide background

TOER DE TOON 2023

Een nieuw jaar en een nieuwe datum! Dit jaar vindt op zondag 7 mei de meest unieke en mooiste benefiet(s)tocht van Zuid-Limburg plaats: Toer de Toon.

Als je al eerder hebt meegedaan weet je al dat je met deze benefiet(s)tocht de mooiste plekjes van Limburg ziet in een kleinschalig gezelschap. Geen duizenden deelnemers, maar gewoon gezellig onder elkaar met maximaal 100 deelnemers.
Ook deze vierde editie in het teken van de voorbereiding van iets speciaals. De ‘koersdirecteur’ gaat onder de titel 5KNOORD zoekt de grens op! weer iets ongewoons doen. Hij zal op zaterdag 24 juni langs de grens tussen Nederland en België binnen 24 uur van Cadzand naar de Vaalserberg fietsen. Je moet er maar zin in hebben om binnen een dag ruim 400 kilometer te fietsen.
Wil je met eigen ogen zien of hij op schema ligt wat betreft de voorbereiding? Wil je hem alvast aanmoedigen? Wil je weten welke wilde plannen er nog meer door zijn hoofd spoken? Meld je aan voor de Toer de Toon en je kunt hem op 7 mei het wielershirt van het lijf vragen.

Zoals gebruikelijk zijn er bij de Toer de Toon een paar opties.

Je kiest voor een ‘eine Ganse Toer’, een stevige en uitdagende route die helemaal is afgestemd op de sportieve toerfietser. Je hebt namelijk de hele winter gewoon getraind en bent al helemaal in vorm.

Moeten je benen nog uit de winterslaap komen en wil je het een beetje rustig aan doen? Dan is er een mogelijkheid om de tocht in te korten. Dan heb je ‘nog bès waal eine Toer’ voor de boeg, maar met minder kilometers, minder hoogtemeters, maar evenveel natuurschoon!

En met de variant ‘geweun lekker Toere’ is ook gedacht aan iedereen die er gewoon lekker op uit wil op de fiets. Alleen of samen met vrienden of met je gezin. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, tenminste als ze gewend zijn om verder te fietsen dan alleen naar school...

Welke variant je ook kiest, er zijn een paar zekerheden. Start en finish zijn bij Toon Hermans Huis Parkstad en je komt op de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. En na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten. De Toer de Toon is namelijk boven alles een sociaal evenement

‘eine Ganse Toer’ of ‘nog bès waal eine Toer’

Ontvangst : vanaf 09:30 uur
Starttijd : 10:00 uur
Afstand : ± 90 km of ± 65 km
Zwaarte : ± 1000 hm of ± 600 hm
Kosten : € 27,- p.p.
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Voncken
: gratis sportdrank en energiereep
: verzorgde pauzeplek met fruit en mogelijkheid om bidons te vullen
: route als GPX-bestand
: flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop (mits 18-plus)
: broodje hamburger om de energie aan te vullen
: overige consumpties op eigen kosten

‘geweun lekker Toere’

Ontvangst : vanaf 10:30 uur
Starttijd : 11:00 uur
Afstand : ± 35 km
Zwaarte : kinderen vanaf 8 jaar kunnen de tocht zelf fietsen
Kosten : € 17,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Inclusief
: ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Voncken
: energiereep of fruit voor onderweg
: route op GPX-bestand en als routebeschrijving
: flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop (mits 18-plus)
: broodje hamburger om de energie aan te vullen
: overige consumpties op eigen kosten

Randprogramma
Tijdens ‘Toer de Toon’ is het Toon Hermans Huis geopend. Je kunt voor of na de tocht terecht voor een rondleiding en kennismaken met de ondersteuning die het huis te bieden heeft voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.
Geheel in de sfeer van de dag kan na de finish worden nagepraat onder het genot van een SWETT Triple blond, een speciaalbier van de Heerlense racefietsenbouwer SWETT. Een triple is immers niet om op te fietsen maar om te drinken. En natuurlijk is er weer muziek van een DJ. Voor op de achtergrond of om mee te zingen!
Volg Toer de Toon op Facebook voor de laatste updates.

Aanmelden
Natuurlijk wil je hierbij zijn! Meld je aan door een mail te sturen naar info@toonhermanshuisparkstad.nl of gebruik meteen het inschrijffomulier.

Download formulier in Microsoft Word formaat

Download formulier als PDF