Creatieve Expressie

Creativiteit is een ideaal middel om emoties te uiten en te ordenen. Het gaat daarbij niet om kunst maken, maar om uitdrukking te geven aan wat van binnen leeft, precies zoals u zich op dat moment voelt. Door creativiteit wordt de aandacht even helemaal gericht op het beeldend bezig zijn, wat ontspannend werkt.
Zonder woorden kunnen gevoelens getoond worden in het beeldend werken. Ook kunnen tijdens het beeldend werken gevoelens juist duidelijk worden. U gaat materialen en kleuren en vormen kiezen die u aanspreken in het moment. Hierdoor gaat u keuzes maken die bij u passen en wordt gewerkt aan zelfvertrouwen (her)vinden in het maken van uw eigen keuzes. Er wordt aandacht besteed aan ‘stil staan bij jezelf’ en aan uw werkelijke behoeftes.
Dit proces zal je helpen jouw kracht terug te vinden, nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en tevreden te zijn met wie je bent.


Creatieve Expressie

Begeleiding creatieve expressie

Soms is een kop koffie en een luisterend oor niet voldoende om het verwerkings-proces goed in gang te zetten. Het gevoel te hebben niet verder te komen. Of
emoties die maar de kop op blijven steken. Of gedachten die maar in rondjes blijven gaan. Beeldende therapie kan dan geschikt zijn om antwoorden en oplossingen te vinden. Beeldende therapie kan psychische ballast verlichten en verminderen.

Naast het vertellen ga je ook ‘doen’. Met beeldende materialen als potlood, krijt, verf, klei en wol word je zachtjes in beweging gezet waarbij je niet hoeft te denken. Er komen vaak verrassende werkstukjes tevoorschijn die je diep raken en je antwoorden geven hoe verder te gaan.

In het eerste gesprek wordt in kaart gebracht welk probleem speelt en wat je wilt bereiken. Er wordt een persoonlijk plan gemaakt. Tijdens de sessies wordt met de beeldende materialen gewerkt en vertaald naar het dagelijks leven.
Gemiddeld zijn 5 sessies voldoende om daarna zelf weer verder te kunnen.

Begeleiding

Anke Maas-Hermans

Datum / tijd

Individuele begeleiding creatieve expressie is uitsluitend op afspraak

Bijdrage

n.n.b.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via Anke Maas-Hermans 06-34216813

 

Open Atelier

Door creativiteit wordt de aandacht even helemaal gericht op het schilderen en tekenen, wat ontspannend werkt. Samen zijn met lotgenoten geeft herkenning en steun. Ondertussen werktiedereen in zijn eigen tempo aan zijn eigen schilderij of werkstuk. Het gaat daarbij niet om kunst maken, maar om uitdrukking te geven aan wat van binnen leeft.

Begeleiding

Het open atelier wordt begeleid door een van onze gastheren of -vrouwen.

Datum / tijd

Vrijdagmiddag van 12:30 tot 14:00 uur.

Bijdrage

€ 3,50 per bijeenkomst (met gebruik van eigen materialen)

Aanmelden

Vooraf aanmelden via 045-5427788 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kijk in onze actuele agenda voor eventuele wijzigingen en andere activiteiten

  

[/html]