Creatieve Expressie

Creativiteit is een ideaal middel om emoties te uiten en te ordenen. Het gaat daarbij niet om kunst maken, maar om uitdrukking te geven aan wat van binnen leeft, precies zoals u zich op dat moment voelt. Door creativiteit wordt de aandacht even helemaal gericht op het beeldend bezig zijn, wat ontspannend werkt.
Zonder woorden kunnen gevoelens getoond worden in het beeldend werken. Ook kunnen tijdens het beeldend werken gevoelens juist duidelijk worden. Je gaat materialen en kleuren en vormen kiezen die jouw aanspreken in het moment. Hierdoor ga je keuzes maken die bij jou passen en wordt gewerkt aan zelfvertrouwen (her)vinden in het maken van eigen keuzes. Er wordt aandacht besteed aan ‘stil staan bij jezelf’ en aan werkelijke behoeftes.
Dit proces zal je helpen jouw kracht terug te vinden, nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en tevreden te zijn met wie je bent.

Creatieve Expressie

Workshop mixed media

Tijdens de workshop mixed media kun je ervaren hoe het is om even je hoofd leeg te maken en alleen maar bezig te zijn met papier, verf en diverse andere materialen. Met deze mix maak jij je eigen creatieve eindproduct. Toon Hermans Huis Parkstad zorgt voor alle materialen, maar voel je vrij om een foto, afbeelding of tekst mee te nemen. Dat maakt jouw creatie nog persoonlijker.

Komt jouw werkstuk tijdens de workshop niet helemaal af, dan kan je gebruikmaken van de mogelijkheid om er tijdens ons Open Atelier (zie beneden) aan verder te werken.

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door Iris Kuipers. Vanaf haar kindertijd staan kleurpotloden, verf en papier op haar verlanglijstje. Uren zat ze te tekenen en te kleuren. Als kind kleurde ze de wereld mooier en als puber tekende ze zich door liefdesverdriet en examenangst heen.
Na school ging ze werken, trouwde en kreeg kinderen en het tekenen maakte plaats voor vele andere dingen. Pas toen ze na het overlijden van haar moeder (borstkanker) in een donkere periode terecht kwam, greep ze weer naar mijn oude kleurdoos en kleurde zichzelf terug naar het licht.

Jaren later kreeg ze zelf kanker en kwam ze in het open atelier van het Toon Hermans Huis terecht. Dat stimuleerde haar om losser, groter en meer vanuit haar gevoel te schilderen. Zo ontstond er een nieuwe stijl: Just Colors.

Datum / tijd

De workshop Mixed Media vindt een keer per maand plaats op donderdag ochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Kijk in onze actuele agenda voor de eerstevolgende datum.

Bijdrage

€ 7,50 per bijeenkomst (inclusief gebruik van materialen, zoals doek, verf en overige materialen)

Open Atelier

Door creativiteit wordt de aandacht even helemaal gericht op het schilderen en tekenen, wat ontspannend werkt. Samen zijn met lotgenoten geeft herkenning en steun. Ondertussen werktiedereen in zijn eigen tempo aan zijn eigen schilderij of werkstuk. Het gaat daarbij niet om kunst maken, maar om uitdrukking te geven aan wat van binnen leeft.

Begeleiding

Het open atelier wordt begeleid door een van onze gastheren of -vrouwen.

Datum / tijd

Vrijdagmiddag van 12:30 tot 14:00 uur.

Bijdrage

€ 3,50 per bijeenkomst (met gebruik van eigen materialen)

Aanmelden

Vooraf aanmelden via 045-5427788 of info@toonhermanshuisparkstad.nl 

Kijk in onze actuele agenda voor eventuele wijzigingen en andere activiteiten

  

[/html]