Slide background

Wereldkankerdag 2023

Net als elk jaar besteden we als centrum voor leven met en na kanker vanzelfsprekend uitgebreid aandacht aan Wereldkankerdag 4 februari. Het is de dag waarop we stilstaan bij de impact van kanker, de ziekte die 1 op 3 mensen vroeg of laat in hun leven krijgen. In de aanloop naar Wereldkankerdag organiseren we een week lang bijzondere activiteiten of lezingen.

Maandag 30 januari - de barbier

We starten met een heuse barbier in het Toon Hermans Huis. Ben jij een van de zes heren die wil plaatsnemen op de barbierstoel van Joppe Snijders voor een frisse knipbeurt of het bijwerken van je baard? Dat kan tussen 11:00 en 15:00 uur. Elk half uur is er een plekje beschikbaar.

Dinsdag 31 januari - energetische massage

Elly en Renate verzorgen beiden een energetische behandeling. De behandeling van ongeveer drie kwartier helpt om op een intuïtieve manier energetisch weer in balans te komen. Dat zorgt voor vermindering van de stress en voor totale ontspanning. Op die manier zorgen zij ervoor dat je weer bruist van de energie.
UPDATE: alle beschikbare tijdstippen zijn al volgeboekt.

Woensdag 1 februari - de kracht van muziek

Muziek? Ja graag! Een leven zonder muziek is namelijk een vergissing, volgens Nietzsche.

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende smaken. En al helemaal op muziekgebied. Echt niemand is er ongevoelig voor. Vroeg of laat ontdekt iedereen voor zichzelf de kracht en betekenis van die muzieksoort, een compositie of artiest.
Musicus Toine Sporken gaat er dieper op in tijdens deze bijeenkomst in onze prachtige Ridderzaal. En vanzelfsprekend neemt hij daarvoor diverse muziekfragmenten mee. De bijeenkomst start om 14:00 uur (ontvangst vanaf 13:30 uur).

Donderdag 2 februari: intimiteit en kanker

Intimiteit en warmte zijn onderwerpen die belangrijk zijn in elke relatie, net als seksualiteit. Nog altijd spreken we onvoldoende met elkaar over deze onderwerpen. Voor gezonde mensen is het al een moeilijk onderwerp. Maar als je kanker hebt en ernstig ziek bent, is er zoveel wat de aandacht vraagt, dat het bespreken van intimiteit en seksualiteit op de achtergrond raakt.
Kanker kan op verschillende manieren invloed hebben op seksualiteit en intimiteit. Hierbij kunnen lichamelijke, psychische en/of sociale gevolgen een rol spelen. Mieke Winants geeft hierover informatie. Je hoeft niets over jezelf te vertellen maar het is wel goed en erover in gesprek te gaan. Wat is er bijvoorbeeld voor nodig om te zorgen dat warmte en intimiteit bewaard blijven, want die hebben we net zo nodig net als eten en drinken.

Tijdens de workshop is er ruimte om in te gaan op vragen. Omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om in de groep de persoonlijke vragen te delen, is het mogelijk om vooraf via de mail al vragen in te brengen (info@toonhermanshuisparkstad.nl) Graag zelfs. Dan kan Mieke er tijdens de workshop antwoord geven.
De workshop start om 14:00 uur (ontvangst vanaf 13:30 uur)

Vrijdag 3 februari – creatieve workshop

Is er iemand in jouw omgeving die kanker heeft en wil jij hem of haar een hart onder de riem steken? Dan kun je met de workshop van Betsie de daad bij het woord voegen. Tijdens de workshop ga je aan de slag om zelf een warmtekussentje te maken. Niet alleen een mooi gebaar, maar ook nog eens heel praktisch tijdens koude dagen.
De workshop start om 11:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Voor alle materialen wordt gezorgd.

Wereldkankerdag zaterdag 4 februari - huiskamerconcert

Wie kent hem niet? Paul van Loo, bekend als zanger van de Black Stars en theaterprogramma's met Ivo Rosbeek. Hij sluit in stijl onze speciale week voor Wereldkankerdag af met een sfeervol huiskamerconcert in onze prachtige Ridderzaal. Daarbij zingt hij prachtige luisterliedjes, waarbij liedjes van Toon Hermans natuurlijk niet zullen ontbreken.

Het huiskamerconcert begint om 14:00 uur (ontvangst vanaf 13:30 uur).

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan door telefonisch via 045-5427788 of door een mail te sturen naar info@toonhermanshuisparkstad.nl

wereldkankerdag