Slide background

VEERKRACHT een avond vol sterkte verhalen

VriendenLoterij

 

UPDATE: het programma VEERKRACHT, een avond vol sterte verhalen is verplaatst naar donderdag 7 juli a.s.

Toon Hermans Huis Parkstad organiseert rondom Wereldkankerdag 2022 een tweetal activiteiten. Op vrijdag 4 februari is er een avondvullend programma met het thema Veerkracht in Cultuurhuis Heerlen. Ook kan men vanaf eind december weer een wens of boodschap doneren op een hartje voor het grote hart van ‘Met heel mijn hart wens ik jou…’.

VEERKRACHT, een avond vol sterkte verhalen
Vrijdag 4 februari is Cultuurhuis Heerlen voor één avond onze thuisbasis. Bezoekers worden meegenomen in de verhalen van danser REDO, cabaretier Fabian Franciscus en auteur Saskia Leenders-Wolfs. Met een muzikaal intermezzo van Bart Storcken en Fenna Ograjensek.

‘No Excuses, No Limits’ is het motto van REDO, professioneel danser en spreker. Een carrière als danser was voor hem echter niet de meest voor de hand liggende keuze. Hij werd geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, een totaal aan vijf vingers, geen rechterheup en een korter rechterbeen. Deze lijst aan uitdagingen hebben hem er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen. In mei 2021 opende hij de 2de halve finale van het Eurovisie Songfestival met een dansact.

Fabian Franciscus is cabaretier en autist. Zijn programma Kleine Wereld gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. Volgens Fabian is het theater een goede plek om het daar over te hebben. Op straat denken mensen ‘Wat een mafkees’, wanneer hij op het podium staat, denken ze ‘Dit is echt theater’.

Auteur Saskia Leenders-Wolfs vertelt over haar boek ‘Dubbel’, dat in oktober 2021 is uitgekomen. Hierin beschrijft zij waarheidsgetrouw wat het gehele proces van borstkanker met haar doet, maar ook met haar gezin en omgeving.

Het programma in Cultuurhuis Heerlen start op vrijdag 4 februari om 19.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar via www.cultuurhuisheerlen.nl.

Met heel mijn hart wens ik jou…
In aanloop naar Wereldkankerdag staat ons grote houten hart weer op een mooie plek om gevuld te worden met kleine hartjes met wensen. Op vrijdag 4 februari worden ze bezorgd bij degene die een hart onder de riem kan gebruiken. Heb jij een hartverwarmende boodschap voor iemand in jou omgeving? Een houten hartje kost € 2,50 en is te bestellen via de webshop. De kosten voor de bezorging zijn inbegrepen.