Slide background

 

Toon Hermans Huis Parkstad breidt werkgebied uit

13 februari 2020

Kanker zet je wereld op zijn kop. De ziekte geeft zich niet zomaar gewonnen. De medische wetenschap zet grote stappen vooruit in de behandeling van de ziekte. En toch hebben we als mens vaak het gevoel met lege handen te staan. Dan is het goed om dicht bij elkaar te staan en te ervaren dat je er niet alleen voor staat. Al bijna 15 jaar is het Toon Hermans Huis Parkstad de plek waar je als patiënt, naaste en nabestaande terecht kunt voor een luisterend oor, contact met lotgenoten en voor informatie over niet-medische zaken.

Velen weten ons al jaren te vinden in het centrum van Heerlen. Graag willen we onze bereikbaarheid vergroten. Om meer mensen ondersteuning te kunnen bieden wanneer de ziekte de regie dreigt over te nemen, gaan we de regio Parkstad in. Daarin hebben we de samenwerking gezocht met verschillende partners in de omgeving.

In Landgraaf zijn onze speciaal opgeleide vrijwilligers aanwezig op woensdagochtend in de even weken van 10:00 tot 12:00 uur. U vindt ons bij de inloop in wijkpunt de Dormig een locatie van Meander. Loop gerust binnen voor een goed gesprek bij een kop koffie of thee.

In Brunssum sluiten we aan bij de inloopochtend van het CMWW (Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijn). In de even weken zitten onze vrijwilligers voor u klaar op dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. U vindt ons bij de inloop in wijksteunpunt ’t Barbarahoes.

Samen Leven Kerkrade is onze partner om de bereikbaarheid voor burgers in de gemeente Kerkrade te verbeteren. We sluiten aan bij de buurtinloop in wijkpunt ’t Westhoes. Ook daar kunt u op dinsdagochtend in de even weken terecht van 10:00 tot 12:00 uur.

Voor alle locaties geldt dat u vrijblijvend binnen kunt lopen. Een afspraak maken is niet nodig. Een goed gesprek alleen om emoties, pijn en verdriet te delen. Maar vooral om te ontdekken waar je zelf de regie weer kunt oppakken. Een goed gesprek geeft veerkracht.

We zeggen niet voor niets: ‘Samen met ons kun je het weer alleen.’

 

THHPwerkgebied