Slide background

Toer de Toon

toer de toon

24 februari 2022

Op zondag 24 april is het weer zover. De meest unieke en mooiste benefiet(s)tocht van Zuid-Limburg gaat weer van start: Toer de Toon.

Je wist wellicht al dat je met deze benefiet(s)tocht de mooiste plekjes van Limburg ziet in een kleinschalig gezelschap. Geen duizenden deelnemers, maar gewoon gezellig onder elkaar met maximaal 100 deelnemers. En dan kun je met deze toertocht ook nog eens een lokaal doel steunen dat zich inzet voor mensen die geraakt worden door kanker. En dit jaar gebeurt dat op een wel heel bijzondere manier.

Dit jaar is de Toer de Toon dé manier om deel uit te maken van een heel speciale tocht: onder de naam 5K NOORD gaat onze directeur op benefietsexpeditie naar de Noordkaap, in zijn eentje. Op zondag 8 mei vertrekt hij vanaf het Wilhelminaplein in Heerlen. Na 5000 km afzien hoopt hij op 21 juni aan te komen op het noordelijkste puntje van ons continent. Met de bedoeling om € 25.000 in te zamelen voor ons huis.

Wil je weten hoe iemand dat in zijn hoofd haalt? Wil je weten waarom hij dat gaat doen? Wil je met eigen ogen zien of hij twee weken voor zijn vertrek voldoende getraind heeft? Meld je aan voor de Toer de Toon en je kunt hem het wielershirt van het lijf vragen.

Als je meerijdt met Toer de Toon zijn er een paar opties.

Je kiest voor een ‘eine Ganse Toer’, een stevige en uitdagende route die helemaal is afgestemd op de sportieve toerfietser. Je hebt namelijk de hele winter gewoon getraind en bent al helemaal in vorm.

Moeten je benen nog uit de winterslaap komen en wil je het een beetje rustig aan doen? Dan is er een mogelijkheid om de tocht in te korten. Dan heb je ‘nog bès waal eine Toer’ met minder kilometers, minder hoogtemeters, maar evenveel natuurschoon!

En met de variant ‘geweun lekker Toere’ denken we ook aan iedereen die gewoon een lekker tochtje wil maken. De naam zegt het al. Lekker even eruit, samen met het gezin. De tocht is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Welke variant je ook kiest, er zijn een paar zekerheden. Start en finish zijn bij Toon Hermans Huis Parkstad en je komt op de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. En na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten.

 

 

Belangrijk!

Bij de organisatie van Toer de Toon staat veiligheid van zowel de deelnemers als de vrijwilligers voorop. En hoewel alle maatregelen nu in rap tempo worden afgeschaft, blijven we alert en inspelen op de dan geldende situatie en mogelijke maatregelen.
Maar we rekenen erop dat het doorgaat!

 

‘eine Ganse Toer’ of ‘nog bès waal eine Toer’

Ontvangst : vanaf 09:30 uur
Starttijd : 10:00 uur
Afstand : ± 90 km resp. ± 65 km
Zwaarte : ± 1000 hm of ± 600 hm
Kosten : € 27,- p.p.


Inclusief

 • ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Vonckenenergiereep of fruit voor onderweg
 • gratis sportdrank en energiereep
 • verzorgde pauzeplek met fruit en mogelijkheid om bidons te vullen
 • route op GPX-bestand en als routebeschrijving
 • flesje SWETT Triple Blond speciaal bier na afloop
 • overige consumpties op eigen kosten‘geweun lekker Toere’

Ontvangst : vanaf 10:30 uur
Starttijd : 11:00 uur
Afstand : ± 35 km
Zwaarte : kinderen vanaf 8 jaar kunnen de tocht zelf fietsen
Kosten : € 17,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Inclusief

 • ontvangst met koffie of thee en een oppepper van bakkerij Voncken
 • energiereep of fruit voor onderweg
 • route op GPX-bestand en als routebeschrijving
 • koffie (of thee) bij de finish
 • overige consumpties op eigen kosten

 

Randprogramma

Tijdens ‘Toer de Toon’ is het Toon Hermans Huis geopend. Je kunt voor of na de tocht terecht voor een rondleiding en kennismaken met de ondersteuning die het huis te bieden heeft voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.

Geheel in de sfeer van de dag kan na de finish worden nagepraat onder het genot van een SWETT Triple blond, een speciaalbier van de Heerlense racefietsenbouwer SWETT. Een triple is immers niet om op te fietsen maar om te drinken. En natuurlijk is er weer muziek van een DJ. Voor op de achtergrond of om mee te zingen!

Volg Toer de Toon op Facebook voor de laatste updates.

Aanmelden

Natuurlijk wil je hierbij zijn! Meld je aan door het inschrijffomulier in te vullen en op te sturen naar info@toonhermanshuisparkstad.nl