Slide background

Rabo Clubsupport

rabo clubsupport

22 september 2020

Net als voorgaande jaren doet Toon Hermans Huis Parkstad ook nu weer mee met Rabo Clubsupport. En dat doen we met een heel specifiek doel.

Goede ondersteuning van onze gasten vinden we heel belangrijk. Onze gastheren en -vrouwen staan al vijftien jaar klaar voor (ex)kankerpatiƫnten, hun naasten en nabestaanden met een warm welkom, informatie over niet-medische onderwerpen en vooral met een luisterend oor. En dat is niet zo eenvoudig dan het lijkt. Gastvrijheid en empathie zijn eigenschappen die onze vrijwilligers van nature hebben. Maar een goed gesprek voeren en daarbij oprecht en actief luisteren, vraagt ook om specifieke vaardigheden. Daarom volgen al onze vrijwilligers een gespecialiseerde training die wij aanbieden in samenwerking met IPSO. Naast deze basistraining hebben we regelmatig bijscholing over verschillende onderwerpen. Daarmee investeren we in zo goed mogelijke ondersteuning passend bij de behoefte van onze gasten.

Net zoals de ondersteuning van onze gasten is goede training van onze waardevolle vrijwilligers maatwerk dat moet aansluiten bij de doelstelling die we als huis hebben. We streven ernaar dat onze gasten weer de veerkracht vinden om de uitdagingen aan te pakken die het leven met of na kanker op hun pad brengt. Of zoals we dat zeggen: samen met ons kun je het weer alleen.

Daarom hebben we op donderdag 26 en vrijdag 27 november a.s. een tweedaagse training georganiseerd onder begeleiding van professionele trainers en coaches. We hopen met Rabo Clubsupport deze training voor een zo groot mogelijk deel te kunnen betalen. Help jij ons daarbij?

Stem dan van 5 t/m 25 oktober op Toon Hermans Huis Parkstad. Dat kan het makkelijkst door in te loggen in de app op je smartphone of tablet. Het kan ook via de website via 'Zelf regelen' en vervolgens 'Mijn Lidmaatschap' kun je klikken op Rabo ClubSupport.