Slide background

Pink Ribbon borstkankermaand

Zondag 1 oktober: bijzondere opening van de borstkankermaand
Op de eerste dag van de borstkankermaand hebben we een heel speciale opening. Saskia Leenders-Wolfs, die zelf twee keer borstkanker heeft gehad, gaat de uitdaging aan om binnen een dag met een ultraloop van 100 km vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen te bezoeken.
Dat doet ze om de bekendheid van de huizen te vergroten én om geld in te zamelen voor de Toon Hermans Huizen en de Maarten van der Weijden Foundation voor onderzoek naar uitgezaaide borstkanker.
Als de dag volgens planning verloopt komt Saskia zondagavond tussen acht uur en half negen aan bij ons Toon Hermans Huis.
Help jij haar om haar doel te bereiken? Doneren kan hier.

Dinsdag 3 oktober: schoonheidsbehandeling/energetische behandeling
Renate Gaastra is al járen een begrip in ons Toon Hermans Huis. En daar zijn we trots op. Vraag dat maar aan de gasten die al een of meerdere keren een behandeling van haar hebben gehad.
Je kunt tussen 10 en 16 uur kiezen voor een aangepaste schoonheidsbehandeling met drukpuntmassage in het gelaat of je voor reiki, een holistische energetische behandeling inclusief klankschaal.
Wat je ook kiest, de behandeling van drie kwartier zorgt ervoor dat je als herboren naar buiten loopt.
Je kunt een sessie reserveren om 10:00 uur, 10:45 uur, 11:30 uur, 12:15 uur, 13:45 uur, 14:30 uur of 15:15 uur.

Woensdag 4 oktober: ontspannen in balans
Een middag in geborgenheid, warmte en een ontspannen sfeer. Wilma Wiersma van Mooiste Zelf helpt je om helemaal tot rust te komen. Je mag even helemaal jezelf zijn. Alles is goed en iedereen mag 'zijn'.
Goed leren ontspannen is belangrijk voor je hele welzijn. Mediteren is hier een mooie aanvulling op. Leren ontspannen en mediteren kan iedereen oefenen. En hoe meer je dit doet, hoe positiever het effect.
Je kunt je opgeven voor een sessie van 14:00 tot 15:30 uur.

Zaterdag 7 oktober: Kledingkleurstyling (ALLE SESSIES ZIJN BEZET)
Kledingkleurstyling is het ontdekken welke kleuren het beste bij je huid, haar en ogen passen. Als je de juiste kleuren draagt helpt dit om je natuurlijke schoonheid te accentueren en je uitstraling te verbeteren. Hierdoor kun je er geweldig uitzien en je ook zelfverzekerder voelen.
Het draait er dus om dat we jouw persoonlijke set van kleuren vinden.
Lydia, van Modificare, is in ons huis van 10 tot 14 uur. Schrijf je nu in voor een persoonlijke sessie van een uur. Je kunt reserveren om 11:00 uur, 12:15 uur of 13:30 uur

Vrijdag 13 oktober: Kennismaken met (kick)boksen*
Geconfronteerd worden met de ziekte kanker roept veel verschillende emoties op. Ook boosheid kan er een zijn. Misschien ben je wel zo boos, dat je liefst iets kapot zou slaan. Dat hoeft helemaal niet!
Higher Ground Boxing is een jong familiebedrijf met passie voor (kick)boksen, gezondheid en gezelligheid. Het is meer dan een boksschool. Het is een team, een tweede thuis en vooral een plek waar het oké is om lekker voor jezelf te kiezen. Jij, jouw zelfvertrouwen, plezier en jouw gezondheid staan namelijk voorop.
Schrijf je nu alleen of als duo in voor een sessie om kennis te maken met (kick)boksen. De sessie duurt ongeveer drie kwartier. Er is een sessie om 10:00 uur en om 11:00 uur.

Vrijdag 20 oktober: Ontspanningsmassage/energetische behandeling
Een uur onverdeelde persoonlijke aandacht. Daar knapt iedereen van op. En als je dan ook nog eens een ontspanningsmassage van Elly Crombach krijgt kun je helemaal herboren en ontspannen aan het weekend beginnen. Je kunt ook kiezen voor een energetische behandeling.
Schijf je snel in voor een massage of energetische behandeling om 10:00 uur, 11:00 uur of 12:00 uur.

Dinsdag 24 oktober: stoelmassage*
‘Relax en probeer rustig te blijven’, is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is er hulp. Zen-fire is bij een aantal bedrijven in de regio een graag geziene ‘gast’. Met hun professionele stoelmassage zorgen ze voor ontspannen medewerkers.
Op dinsdag 24 oktober zijn twee professionals van Zen-Fire in ons huis om jou in twintig minuten fysiek en mentaal helemaal tot rust te laten komen. Gewoon even aanmelden.
Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er steeds sessies van 20 minuten.

Woensdag 25 oktober: vegan kookworkshop
Wie vegan zegt, zegt Aline Ploeg. Na de drukte van het ZomerMaanFest, het allereerste vegan foodfestival in de wijde omtrek, heeft ze gelukkig een gaatje in haar agenda gevonden om bij ons een vegan kookworkshop te verzorgen.
Aline vertelt jou graag waarom ze uitsluitend plantaardig eet en laat je ervaren hoe (h)eerlijk dat is.
Samen met vijf andere deelnemers ga je aan de slag met het bereiden van een volledig plantaardige maaltijd. Vanzelfsprekend mag je daarna genieten van al het lekkers dat jullie gemaakt hebben.
De workshop start om 13:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur

Vrijdag 27 oktober: kennismaking (kick)boksen*
Ben je op vrijdag 13 oktober niet in de gelegenheid om kennis te maken met (kick)boksen? Geen nood. Vandaag is het team van Higher Ground Boxing er weer voor een sessie om 10 uur en om 11 uur.

Vrijdag 27 oktober: ontspannen klankbeleving
Munaiki-Savanna verzorgt een ontspannen klankbeleving waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende klankinstrumenten, zoals klankschalen, rainsticks en koshi gongs. Neem plaats in onze Ridderzaal en ervaar de rust en liefdevolle energie.
Je kunt je aanmelden voor een sessie om 13:00 uur of een sessie om 14:30 uur.

Zaterdag 28 oktober: stoelmassage*
Ben je op dinsdag 24 oktober niet in de gelegenheid om te komen voor een stoelmassage van Zen-Fire? Geen enkel probleem. Vandaag is er weer een gelegenheid. Deze keer kun je tussen 10 uur en 12 uur terecht voor een stoelmassage van 20 minuten.

Zaterdag 28 oktober: huiskamerconcert Bolton & Jeninga
Regelmatig toveren we onze Ridderzaal om tot intieme concertlocatie. Dat doen we ook om deze bijzonder maand af te sluiten samen met Bolton & Jeninga. Een semi-akoestisch concert met sfeervolle luisterliedjes en hier en daar swingende blues-achtige muziek. Dat wordt aangevuld met gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stills & Nash, JJ Cale, Bonnie Raitt en Eric Clapton.
Dat wil je niet missen, dus zorg dat je om 14:00 uur klaar zit in onze Ridderzaal.

AANMELDEN:
Aanmelden voor alle activiteiten kan via email: info@toonhermanshuisparkstad.nl of telefonisch via 045-5427788. Geef daarbij door aan welke activiteit je wil deelnemen en welke tijd jouw voorkeur heeft.

GOED OM TE WETEN:
Voor alle activiteiten geldt dat het aantal plaatsen beperkt is. Nieuwe en bekende gasten met borstkanker en hun partner hebben voorrang bij het reserveren van een plek. Daarbij willen we iedereen de kans geven om aan een activiteit mee te doen. Let op: inschrijven voor meerdere activiteiten kan, maar dan word je voor de extra activiteiten in eerste instantie op de reservelijst geplaatst. Als dan plekken open blijven, nemen we contact met je op.
Omdat alle aanbieders kosteloos hun medewerking verlenen, stemmen we de planning zo efficiënt mogelijk af, ofwel we proberen zoveel mogelijk aaneengesloten blokken te plannen. In geval van lege plekken kan het dus voorkomen dat we vragen om te schuiven met de tijd.
* controleer bij deze activiteiten even of er belemmeringen zijn om deel te nemen. Dat is afhankelijk van de fase van je behandel- of herstelproces. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw behandelend arts.

 pink ribbon borstkankermaand thhp