gespreksgroep3

Samen praten, samen delen, samen herkennen

Het Toon Hermans Huis Parkstad wil mensen die kanker hebben een plek bieden om samen met lotgenoten te kunnen praten over alles wat hen bezighoudt. Er zijn zoveel vragen die de ziekte oproepen, zoals: Hoe moet ik nu verder? Kan ik het wel aan? Hoe ga ik met mijn verdriet, met mijn angsten om? Wat betekent leven met kanker voor mij?

Herkent u deze vragen? En wilt u hierover onder deskundige begeleiding van gedachten wisselen met mensen die zich dezelfde vragen stellen? Door gevoelens en ervaringen met elkaar te delen, wordt een sfeer gecreëerd die veiligheid en geborgenheid biedt. Daarnaast zult u ontdekken dat u er niet alleen voor staat.

Heeft u belangstelling om zich aan te sluiten bij de deelgenotengroep, dan u kunt u zich hiervoor aanmelden. Het maakt niet uit welke vorm van kanker u heeft, of u man of vrouw bent, jong of oud.

Begeleiding: Jolanda Jansen
Datum / tijd: Startdatum nog te bepalen bij voldoende deelnemers. De bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Inlichtingen daarover bij Jolanda Jansen tel: 06-57832140
Bijdrage: € 6,00
Aanmelden: Vooraf aanmelden bij Jolanda Jansen tel : 06-57832140

 

Een luisterend oor en veel begrip. Dat doet ertoe

Vier jaar geleden kreeg mijn partner keelkanker. Het was als een donderslag bij heldere hemel. Uiteindelijk zijn we over de drempel van het THHP gestapt waar we ons meteen goed voelden. Onder het genot van een kopje koffie vertelden we ons verhaal. Er was een luisterend oor en begrip voor onze situatie. We zijn uiteindelijk opgelucht naar huis gegaan. Dit herhaalden we wekelijks, als het even kon. Hij is helaas overleden, maar ik ben blijven gaan. Het THHP geeft je net dat steuntje in de rug wat je zo hard nodig hebt.
Mia Schleijper