Natuurwandeling

Dat wandelen veel positieve effecten heeft, staat zo vast als een huis. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Enkele effecten zijn een verbeterde conditie en geringere kans op diabetes en wandelen lucht ook op. Tijdens het wandelen wordt het gelukshormoon serotine aangemaakt, waardoor muizenissen in je hoofd vaak op achtergrond raken.
En bovenop die positieve effecten is een ommetje maken met andere mensen gewoon leuk om te doen. En daarom deze activiteit: bewust bewegen.

Tijdens de gezellige wandeling bezoeken we mooie plekjes in de regio. Zo ontdek je dat wandelen ontspant en nieuwe inzichten oplevert. Daarnaast kun je met lotgenoten en begeleiders praten. Onderweg doen we enkele oefeningen waarin je leert luisteren naar je eigen lichaam en leert hoe je volop van de wandeling en de omgeving kunt genieten in het moment.

Lijkt het je wat om te ontdekken hoe ontspannend wandelen is en hoe het jouw conditie verbetert? Wil je van wandelen een regelmatige activiteit maken? Het enige wat je nodig hebt is een normale basisconditie, een paar wandelschoenen en een goed humeur. Soms kan een wandelstok van pas komen als de paden wat modderig zijn. De paden zijn niet toegankelijk voor een rollator.

.
Yoga

Begeleiding

De wandelingen worden begeleid Frist Kluijtmans.Hij is al jaren IVN natuur en landschapsgids en zet de wandelroutes uit. Tini Pluimen wandelt mee als coach. 

Datum / tijd

De wandeling vindt plaats op vrijdag en de starttijd is steeds om 10:00 uur.

Bijdrage

Deelname is gratis. Eventuele koffiepauzes tijdens of na de wandeling zijn voor eigen rekening. Minimale groepsgrootte is vier personen.

Extra informatie

Het startpunt varieert afhankelijk van de geplande route. Kijk voor de data in onze actuele agenda.

 

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via 045-5427788 of info@toonhermanshuisparkstad.nl We informeren je dan vooraf over iedere komende wandeling.

Kijk in onze actuele agenda voor eventuele wijzigingen en andere activiteiten