Natuurwandeling

Dat wandelen veel positieve effecten heeft, staat zo vast als een huis. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Enkele effecten zijn een verbeterde conditie en geringere kans op diabetes en wandelen lucht ook op. Tijdens het wandelen wordt het gelukshormoon serotine aangemaakt, waardoor muizenissen in je hoofd vaak op achtergrond raken.
En bovenop die positieve effecten is een ommetje maken met andere mensen gewoon leuk om te doen. En daarom deze activiteit: bewust bewegen.

Tijdens de gezellige wandeling bezoeken we mooie plekjes in de regio. Zo ontdek je dat wandelen ontspant en nieuwe inzichten oplevert. Daarnaast kun je met lotgenoten en begeleiders praten. Onderweg doen we enkele oefeningen waarin je leert luisteren naar je eigen lichaam en leert hoe je volop van de wandeling en de omgeving kunt genieten in het moment.

Lijkt het je wat om te ontdekken hoe ontspannend wandelen is en hoe het jouw conditie verbetert? Wil je van wandelen een regelmatige activiteit maken? Het enige wat je nodig hebt is een normale basisconditie, een paar wandelschoenen en een goed humeur. Soms kan een wandelstok van pas komen als de paden wat modderig zijn. De paden zijn niet toegankelijk voor een rollator.

.
Yoga

Begeleiding

De wandelingen worden begeleid Frist Kluijtmans.Hij is al jaren IVN natuur en landschapsgids en zet de wandelroutes uit.

Datum / tijd

Vanaf vrijdag 12 mei zijn er weer drie data gepland. De starttijd is 10:00 uur.

Bijdrage

Deelname is gratis. Eventuele koffiepauzes tijdens of na de wandeling zijn voor eigen rekening. Minimale groepsgrootte is vier personen.

Extra informatie

Het startpunt varieert afhankelijk van de geplande route, maar is steeds bij een NS-station. Op die manier is het voor iedereen goed bereikbaar.

12 mei: wandeling landgoed kasteel Puth
Een wandeling van ongeveer 6 kilometer langs de vele beken die Voerendaal rijk is. Het gebied kan erg nat zijn en dus zijn goede wandelschoenen en eventueel een wandelstok aan te bevelen. Na afloop is er in het dorp gelegenheid om iets te drinken.
Vertrek om 10:00 uur vanaf treinstation Voerendaal

16 juni: in voorbereiding
Informatie volgt.

7 juli: in voorbereiding
Informatie volgt.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via 045-5427788 of info@toonhermanshuisparkstad.nl

Kijk in onze actuele agenda voor eventuele wijzigingen en andere activiteiten