NIEUWE ACTIVITEITEN IN DECEMBER

MINDFUL BEWEGEN

De methode Ismakogie is nieuw binnen het Toon Hermans Huis. Het betekent met aandacht ontdekken wat er in je lichaam gebeurt tijdens een beweging. Ismakogie maakt bewegen gemakkelijker en is geschikt voor iedereen, ook als bewegen niet zo gemakkelijk gaat. In de workshop kun je ervaren hoe je goed en natuurlijk kunt bewegen, rekening houdend met je eigen grenzen. Want bewegen in goed, goed bewegen is beter.

Bijzonder is dat elke kleine, zachte beweging spierenkettingen in het héle lichaam aan het werk zet. Elke oefening kan worden aangepast in overleg met de docent, waardoor er geen risico is op overbelasting. Een verbetering van de lichaamshouding door Ismakogie kan spier- en gewrichtsklachten verminderen of doen verdwijnen. Wilt u meer weten? Neem een kijkje op www.ismakogieparkstad.nl

Op donderdag 20 december verzorgt Carolien Lemmens (bij voldoende aanmeldingen) een gratis proefles plaats van 14:00u – 15:00u.

YOGA NIDRA

‘Yoga’ betekent samenbrengen of verbinden en ‘Nidra’ betekent slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Yoga Nidra is een diepgaande ontspanningstechniek die net als yoga al eeuwen bestaat en waarin je leert je bewust te ontspannen. Het is een systematische methode waarbij je liggend een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie leidt om volledige ontspanning te bereiken in lichaam en geest.

Dat terwijl je de gehele les heerlijk warm onder een dekentje ligt met ondersteuning van de nodige kussens. Een les duurt 60 minuten en het is raadzaam daarbij laagjes, gemakkelijk zittende kleding te dragen, om het niet koud te krijgen. Neem gerust je favoriete deken of kussens mee om tijdens de Yoga Nidra te gebruiken. Het is dus geen actieve vorm of techniek die je moet leren of oefenen, iedereen kan het!

Diana van Dijk verzorgt op vrijdag 21 december a.s. van 15:00 tot 16:00 uur een proefles. De bijdrage bedraagt € 7,-

Bij voldoende belangstelling en aanmelding bieden we vanaf januari 2019 iedere laatste vrijdag van de maand Yoga Nidra aan.